Verdachten aangehouden in moordzaak Veendam

VEENDAM - De politie heeft twee jongens gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Gerben Hoeksma, de duivenman van Veendam.
Het gaat om de 18-jarige Ricardo J. en de 16-jarige Thomas B., beide uit Veendam. B. kwam begin dit jaar in het nieuws nadat hij door zijn moeder als vermist werd opgegeven. Hij was door jeugdhulpverleningsorganisatie Yorneo tewerkgesteld in Frankrijk, maar nam daar na een conflict de benen. Yorneo heeft het toezicht overgedragen aan Bureau Jeugdzorg in Groningen.
De 65-jarige Hoeksma werd vorige maand dood aangetroffen in de kelder van zijn woning langs het Oosterdiep. Het Nederlands Forensisch Instituut kan geen eenduidige doodsoorzaak aanwijzen. Wel laat een woordvoerder weten dat er sporen van fysiek geweld op het lichaam zijn aangetroffen. Waar het precies om gaat wordt in verband met het onderzoek niet bekend gemaakt, maar de politie gaat er wel vanuit dat Hoeksma door een misdrijf om het leven is gekomen. Ook over het mogelijke motief wordt gezwegen. Het verhoor van beide verdachten moet daar meer duidelijkheid over geven.