Instellingen

Warming-up: Willem II - FC Groningen

Willem II-FC Groningen
Willem II-FC Groningen © RTV Noord
Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt RTV Noord vooruit. Dit keer op de uitwedstrijd tegen Willem II.
FC Groningen-trainer Danny Buijs kende in aanloop naar het duel van vanavond met de nodige personele problemen. Vooral achterin is de bezetting dun. Wessel Dammers, Mike te Wierik en Marin Sverko zijn er allen niet bij, waardoor Bart van Hintum centraal achterin komt te spelen.
Vorig seizoen won FC Groningen in een spectaculair duel diep in blessuretijd met 3-2 van de Tilburgers. Mo El Hankouri was destijds in de vrieskou de matchwinner. Een wedstrijd die min of meer de ommekeer voor El Hankouri betekende, na een periode waarin hij viel kritiek kreeg te verduren.
'De wedstrijd van vorig jaar was erg belangrijk voor mijn zelfvertrouwen'

De vorm: FC Groningen

Tegen sc Heerenveen liet FC Groningen vorige week in de eerste helft dramatisch voetbal zien, maar de tweede helft was na wat omzettingen een stuk aantrekkelijker. Een terechte puntendeling was het resultaat. Het is daarom ook erg lastig om te zeggen waar de Groningers op dit moment staan.
Buijs heeft nog veel nieuwelingen in te passen, wat de vastigheden normaal gesproken niet ten goede komt. In Tilburg maakt Daleho Irandust zijn basisdebuut en van hem weten we in ieder geval dat hij kan voetballen. Tegen de Friezen liet hij zijn klasse al na enkele minuten zien met een prachtige steekpass. Wat Yahya Kalley in huis heeft is nog wat onbekender. Hij staat in ieder geval te boek als een snelle, fysiek sterke linkerverdediger.
'Je moet maatwerk leveren'

De vorm: Willem II

De Tilburgers draaien momenteel mee in de top van de eredivisie. Met zeven punten uit vier wedstrijden is Willem II de competitie uitstekend begonnen. Afgelopen week hield de ploeg van Fred Grim heel lang stand met een man minder tegen NEC.
Bij Willem II zijn nog een aantal twijfelgevallen die de aftrap tegen FC Groningen waarschijnlijk net gaan redden. Keeper Timon Wellenreuther, linksback Derrick Köhn en vleugelspeler Sebastan Köhlert staan - mits ze fit genoeg zijn - allemaal aan de aftrap.

Waar moeten we op letten?

De Zweedse middenvelder Daleho Irandust staat tegen Willem II in de basis. De nieuwe 'koning van Groningen', zoals hij door de club werd gepresenteerd, kan dus vanaf het begin zijn kwaliteiten laten zien en wellicht beginnen met het inlossen van hoge verwachtingen.
Toch zal ook Irandust nog enige tijd nodig hebben om volledig zijn kunde te kunnen tonen. Op 24 oktober 2020 speelde Irandust voor het laatst een volledige wedstrijd. Door blessures stond hij lang aan de kant. FC Groningen zal hem daarom ook rustig brengen en niks willen forceren.

Historie

FC Groningen en Willem II speelden 34 keer eerder tegen elkaar in Tilburg in een eredivisiewedstrijd. De thuisploeg won van die ontmoetingen maar liefst negentien keer. Het werd zes keer gelijk en negen keer ging Groningen er met de winst vandoor, waaronder dus vorig seizoen.

FC Groningen Live

De wedstrijd is zaterdagavond live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. Willem II – FC Groningen begint om 18.45 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 18.00 uur.
Niiwino Geertsema presenteert, Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion en Azing Griever is de analist in de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een live-verslag op de site en in de app.

Blessures/schorsingen

Wessel Dammers is geblesseerd, Marin Sverko was ziek en Mike te Wierik is geschorst.

Vermoedelijke opstelling:

Leeuwenburgh, El Hankouri, Kasanwirjo, van Hintum, Kalley, Duarte, Suslov, Ngonge, Irandust, Joosten, Strand Larsen.