Instellingen

Shuohan Men tafeltennist op vier fronten

Een geconcentreerde Shuohan Men bij de opslag
Een geconcentreerde Shuohan Men bij de opslag © Henk Elderman/RTV Noord
Het zijn drukke tijden voor tafeltennister Shuohan Men. Ze speelt in zowel de Eredivisie voor mannen als vrouwen. Over ruim een maand gaat ze ook competitie spelen in Spanje. En als klap op de vuurpijl maakt ze binnenkort haar debuut voor het Nederlands team bij het Europees kampioenschap.
Het kost haar niet veel moeite om alles te combineren zegt ze als de training in Middelstum even stilgelegd wordt. Daarvoor heeft ze ruim anderhalf uur de balletjes met veel gevoel over het net gespeeld richting haar sparringpartner Jan Tammenga.

Tempo

De routinier moet regelmatig een paar stappen achteruit doen. 'Ze staat weer heel snel te spelen. Dat komt door haar snelle hand. Dat is voor mij veel te snel. Om het tempo bij te houden, moet ik naar achteren,' legt de coach van Klimaatgroep Stars uit Middelstum uit.

Handhaving

Hij verwacht ook wel het een en andere van de geboren Chinese. Ze trainde de afgelopen jaren op Papendal. Daar is ze nu weg en woont in Groningen. 'Ik ben er heel blij mee, want daar wordt de trainingsgroep behoorlijk sterker van. Het team ziet elkaar nu elke dag. Dat is perfect,' glundert Tammenga.
Zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Hilversum. De doelstelling is handhaving. Tammenga hoopt een plek bij de eerste vier om zodoende niet in degradatiegevaar te komen. Maar dat is geen gemakkelijke opgave. 'Alle teams hebben hele sterke buitenlandse spelers aangetrokken. Het niveau is daardoor nog beter dan vorig seizoen. Het wordt heel interessant dit jaar.'

Extra puntjes

Ook Klimaatgroep Stars kan een beroep doen op spelers uit buitenlandse competities. Tammenga heeft een lijstje met drie namen die op afroep beschikbaar zijn. De Zweed Casper Strindberg is in vergelijking met vorig seizoen een nieuwe naam. 'Ook wij zullen sowieso de eerste wedstrijden met minimaal een buitenlandse speler moeten spelen om aansluiting te houden bij de eerste vier. Daarnaast zou het heel fijn zijn als Colin Rengers, Pim van Schaik en Shuohan Men een goede dag hebben. Dat zijn dan mooie extra puntjes.'