Klein deel zorginstelling Keroazie overgenomen

Stichting Keroazie
Stichting Keroazie © RTV Noord
Vorige maand ging de zorgorganisatie Keroazie failliet. Voor curator Erik Eshuis was het zaak zoveel mogelijk te redden. Dat is maar voor een deel gelukt. Alleen de vestiging in Leek blijft bestaan.
Voor de vestigingen in Broek en Eenrum valt het doek definitief. In Broek, waar Keroazie een zorgboerderij runde, en de vestiging Eenrum, waar dagbesteding en begeleid wonen werd aangeboden, verbleven ruim veertig cliënten. Volgens curator Erik Eshuis kon er geen overnemende partij worden gevonden die alle drie vestigingen wilde overnemen.

Nog ruimte in Leek

Voor de vestiging in Leek is dat wel gelukt. De zorginstelling Jan Arends neemt die over. 16 of 17 cliënten van de vestigingen in Broek en Eenrum worden daar nu extra ondergebracht, omdat daar nog ruimte is. Ook een klein deel van het personeel dat in Het Hogeland werkte, wordt door Jan Arends overgenomen en overgeplaatst naar Leek. Het gaat daarbij om zo'n 15 mensen. Voor de rest van het personeel, bijna 30 mensen, is ontslag aangevraagd.

Zoektocht naar opvangplaatsen

De overgebleven cliënten, zo'n 35, moeten elders worden ondergebracht. Daarover is Eshuis in gesprek met gemeenten, zorgaanbieders en het ministerie van Justitie. Die laatste omdat een deel van de cliënten van Keroazie een 'juridische achtergrond' heeft.
Naschrift 24-9-2021: Eshuis meldt dat inmiddels alle cliënten van het failliete Keroazie elders zijn ondergebracht.