Instellingen

Lopend Vuur: Ik vrees toch weer een nieuwe lockdown

Een rustige Herestraat in Groningen tijdens de lockdown eerder dit jaar
Een rustige Herestraat in Groningen tijdens de lockdown eerder dit jaar © RTV Noord
Morgen gaan de nieuwe versoepelingen van het coronabeleid in. De verplichte anderhalve meter afstand verdwijnt. Daardoor kan de horeca weer bijna volledig open en zijn evenementen weer toegestaan.
Wel hebben we een zogeheten coronapas nodig om toegang te krijgen tot horeca, concertzalen en bioscopen. Met die coronapas kun je aantonen dat je gevaccineerd bent, genezen van corona of negatief getest.
Op dit moment is 78 procent van de Groningers van twaalf jaar en ouder volledig gevaccineerd. En als je de mensen meetelt die hun tweede prik nog moeten krijgen, maar hun eerste prik al wel hebben gehad, dan is het percentage 81 procent. Dat betekent dat een deel van de Groningers niet gevaccineerd is.
Landelijk waren er gisteren 1841 gemelde positieve testen. Dat aantal gaat de laatste tijd langzaamaan naar beneden. Maar hoe is dat als de versoepelingen van morgen worden doorgezet? Blijft het goed gaan? Bekend is dat het virus goed gedijt in het najaar en de winter.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Dure brandstof

'Door de hoge benzineprijs laat ik de auto vaker staan' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 4478 stemmers was 66 procent het daarmee oneens, 34 procent eens.