Vijf jaar stadionverbod voor veldlopers FC Groningen

De mannen betraden het veld tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse
De mannen betraden het veld tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse © YouTube/Beeldbewerking RTV Noord
FC Groningen heeft de vijf veldlopers die woensdagavond in de Euroborg de wedstrijd FC Groningen - Vitesse verstoorden, een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 450 euro opgelegd.
Dat maakt FC Groningen vrijdag bekend.
De straf is conform de richtlijnen van de KNVB. Als Groningen een boete krijgt van de KNVB, gaat de club die verhalen op de daders.
De FC heeft via videobeelden achterhaald welke toeschouwer vlak voor het begin van de tweede helft een beker bier tegen het hoofd van Vitesse-doelman Markus Schubert gooide. Groningen zegt aan het identificeren van deze man te werken. Hij kan naast een boete van 450 euro ook een stadionverbod van zes jaar tegemoet zien.

Overlastgever het stadion uitgezet

Tijdens de wedstrijd is ook een persoon die voor overlast op de Koeman Tribune zorgde het stadion uitgezet wegens ‘onacceptabel gedrag’, meldt FC Groningen. In het vak gedroeg een groep studenten zich storend door te roken en overmatig te drinken.
Het was voor ons een waardeloze avond
Wouter Gudde- directeur FC Groningen

'Sfeer omgeslagen'

'We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen', zegt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen. 'Bij onze thuiswedstrijden was de sfeer tot dusver uitstekend, maar helaas is het woensdagavond omgeslagen door een aantal incidenten. Dat valt niet goed te praten. We balen hier enorm van. Het was voor ons een waardeloze avond, omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren.'

'Ontgroeningsactie'

Groningen kreeg al voor rust twee rode kaarten en kwam ook op achterstand. De tweede helft begon een half uur later dan de bedoeling was, omdat Vitesse-doelman Schubert vlak voor de hervatting werd geraakt door een beker bier uit het publiek. Daarna renden ook meerdere toeschouwers met ontbloot bovenlijf over het veld. Dat laatste zou gaan om een ontgroeningsactie van een studentenvereniging.