OM eist twee jaar cel voor steekpartij in 'tumultueuze relatie'

De Reitdiephaven in stad Groningen
De Reitdiephaven in stad Groningen © Jos Schuurman/FPS
Voor het neersteken van haar toenmalige partner in een woningcomplex aan de Reitdiephaven in Groningen is tegen een 41-jarige vrouw en celstraf van 24 maanden geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.
Het slachtoffer werd met een mes in zijn bovenarm gestoken. Hij verloor veel bloed en werd in allerijl afgevoerd naar het ziekenhuis. De officier van justitie vond poging tot doodslag en bedreiging bewezen.

Ander verhaal tegen de agent en de rechter

De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol, toen zij op 27 december vorig jaar een mes greep en daarmee zwaaide. Ze raakte hem daarbij, zei de vrouw tegen de agenten, die op dat moment in haar woning waren.
Tegen de rechter verklaarde de vrouw echter dat zij haar toenmalige vriend niet heeft geraakt. Mogelijk verwondde hij zichzelf, zei de vrouw. Ze zwaaide met het mes om hem van zich af te krijgen. Ze hadden ruzie en ze voelde zich bedreigd.

Zenuw en ader geraakt

De officier van justitie gelooft de nieuwste versie van de vrouw niet. De man had volgens medici duidelijk een steekwond, waarbij een grote ader en een zenuw zijn geraakt. De man had twee bloedtransfusies nodig en werd direct geopereerd. Het letsel kan eenvoudigweg niet door de man zelf zijn toegebracht, zei de officier van justitie.

Gewelddadige relatie voor de ogen van dochtertje

De relatie van dit stel stond bekend als gewelddadig en tumultueus. Vanaf 2017 kreeg de politie 21 meldingen binnen over geweldsincidenten en drankmisbruik op dat adres. Twee maanden voor het steekincident stond de politie ook al in de woning, omdat de vrouw haar vriend met een mes bedreigde.
De officier van justitie vond het vooral heftig dat het stel een jong dochtertje heeft, dat het geweld tussen haar ouders heeft mee moeten krijgen.
De advocaat vroeg de rechtbank de vrouw de geëiste celstraf niet op te leggen. Dit zou het contact met haar dochtertje in de weg staan. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.