Thomas Koenis verwacht heksenketel in eerste competitieweek Donar

Donar-speler Thomas Koenis tijdens zijn presentatie voor dit seizoen
Donar-speler Thomas Koenis tijdens zijn presentatie voor dit seizoen © JK Beeld
Voor de basketballers van Donar gaat het echte werk beginnen. Dit weekend begint de competitie en vervolgens worden er kwalificatiewedstrijden gespeeld in MartiniPlaza voor de Europe Cup.
Vrijdagavond vanaf 20.00 uur speelt de ploeg van coach Matthew Otten in Leeuwarden tegen Aris. Zondag spelen de Groningers vanaf 14.00 uur tegen Apollo uit Amsterdam. Het lijken slechts opwarmertjes voor de belangrijke kwalificatiewedstrijden in MartiniPlaza, een paar dagen later.

Alles of niets wedstrijden

‘De competitie is ook echt superbelangrijk voor ons, en het is ook wel lekker om in het ritme te komen richting volgende week. Het gaat natuurlijk wel een drukke week worden, maar ik denk dat het voor ons alleen maar gunstig is dat we nog twee wedstrijdjes hebben richting die bubbel’, zo laat Thomas Koenis, de aanvoerder van Donar, weten.
‘Dat zijn alles of niets wedstrijden. In de competitie kan je eventueel nog iets herstellen, mocht je een keer verliezen, maar dit zijn play-off wedstrijden voor een Europees ticket. Als je daar een misstap begaat, dan lig je er gewoon uit, dus in dat opzicht zijn het andere wedstrijden’, aldus de 2.10 meter lange center, die zich verheugt op de sfeer in MartiniPlaza.
Thomas Koenis verwacht een heksenketel

Heksenketel

‘Ik weet zeker dat het hier weer een heksenketel gaat worden. Zo heb ik het hier altijd al meegemaakt. Ik hoop dat het volgende week tijdens de bubbel helemaal vol zit, en dat ze ons ondersteunen richting de overwinning. Want het zullen zeker zware wedstrijden worden’, zo besluit Koenis.
Donar speelt komende woensdag voor de Europe Cup het eerste kwalificatieduel tegen Kumanovo uit Noord-Macedonie of het Oostenrijkse Swans Gmunden. Bij winst spelen de Groningers op vrijdag in de finale tegen Voluntari uit Roemenië of Benfica uit Portugal.

Begroting omhoog

Als het aan de club ligt, dan speelt Donar in de toekomst structureel een niveau hoger, in de Champions League. ‘Om dat te bereiken willen we doorgroeien naar een begroting van 2,5 tot 3 miljoen euro’, zo laat penningmeester Ronald Arkema weten. In dat kader heeft de club weer een goede stap gezet met het binnenhalen van een grote sponsor, namelijk ICT-bedrijf FlexVirtual uit Groningen, waardoor de begroting omhoog gaat van 1,9 miljoen euro naar ruim 2,1 miljoen euro.

Live bij RTV Noord

Ook wat betreft de livestream is een stap vooruit gezet. De thuiswedstrijden worden dit seizoen geregistreerd door vier camera’s, en RTV Noord zendt komend seizoen, net als voorheen, alle thuiswedstrijden van Donar uit via een livestream. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel. Komende zondag wordt het eerste thuisduel gespeeld, vanaf 14.00 uur tegen Apollo uit Amsterdam.