Donar beleeft dramatische competitiestart bij Aris

Henry Caruso in actie namens Donar (archief)
Henry Caruso in actie namens Donar (archief) © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen nipt verloren van Aris, na een ver schot in de laatste seconden van de wedstrijd. In Leeuwarden werd het 81-80.
Het duel begon met een kleine twintig minuten vertraging, vanwege problemen met de schotklok. Vervolgens ontstond er een spannende eerste helft. Na het eerste kwart stond Donar nog met één punt voor: 23-24. Halverwege had de thuisploeg een voorsprong van vier punten: 45-41.

Winnende driepunter

Na rust kwam Donar langszij. Aan het einde van het derde kwart stonden de Groningers acht punten voor: 56-64. Op het einde werd het erg spannend, toen Aris terugkwam tot 76-77. Even later stond het, met nog een paar seconden te gaan, 78-80. Leon Williams miste daarna twee vrije worpen, waardoor Ar’mond Davis vervolgens de winnende maakte met een knappe driepunter.
Henry Caruso was topscorer namens de Groningers met achttien punten. Austin Luke deed niet mee bij Donar. George Brock was topscorer aan de kant van Aris met 21 punten.

Tweede duel live

Zondag speelt Donar vanaf 14.00 uur het tweede competitieduel. Dan is Apollo uit Amsterdam te gast in MartiniPlaza. Die wedstrijd is live te volgen via een stream bij RTV Noord met commentaar van Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel.