Live nabeschouwing: FC Groningen gaat met 3-0 ten onder tegen Ajax

Paulos Abraham gaat namens FC Groningen het duel aan met Ajacied Alvarez
Paulos Abraham gaat namens FC Groningen het duel aan met Ajacied Alvarez © Orange Pictures
FC Groningen verloor zaterdagvond met 3-0 van Ajax. Volg hier live de nabeschouwing.
  • 90+3' Afgelopen in Amsterdam. FC Groningen gaat met 3-0 onderuit tegen Ajax door goals van Álvarez, Antony en Mazraoui. Aanstaande vrijdag wacht voor FC Groningen de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Twente.
  • 82' De 3-0 van Mazraoui. Een diepe bal waarna het buitenspel leek, maar de VAR grijpt niet in. Doelpunt telt toch.
  • 75' Mazraoui vergeet de 3-0 te maken. Goede redding eerst van Leeuwenburgh, rebound naast. Meijer in het veld gekomen bij de FC voor Kalley.
  • 60' Drie verse krachten bij de bezoekers. De Leeuw, Postema en Joosten in het veld voor Abraham, Strand Larsen en Ngonge
  • 57' Toch valt de 2-0. Antony is de doelpuntenmaker. Suslov van de bal gezet, was, dat geen overtreding? Ajax er daarna razendsnel uit en een mooie uithaal van de Braziliaan zorgt voor een verdubbeling van de score.
  • 56' Wederom een goede ingreep van Leeuwenburgh die na rust een stuk beter voor de dag komt. Haalt een voorzet van Ajax eruit.
  • 50' Spervuur van Amsterdamse aanvallen nu. Haller en Antony kunnen niet afdrukken. Het lijkt wachten op de 2-0.
  • 47' Oplegde kans voor Haller op de 2-0. Voorzet van Berghuis, de Fransman heeft hem voor het inknikken maar met een stuit over het doel.
  • 46' De tweede helft is begonnen. Beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamers gekomen.
  • 45+3' Rust. Groningen doet het verdedigend goed, maar doelman Leeuwenburgh maakt een onzekere indruk. 1-0 Ajax door de goal van Álvarez.
  • 44' Bijna meteen de tweede. Leeuwenburgh twijfelt na een voorzet van Antony, wel of niet uitkomen. Haller kan inkoppen, maar over.
  • 40' Toch de openingstreffer van Ajax. Leeuwenburgh zit er eerst naast bij een voorzet, rebound alsnog ingebracht door Berghuis. Álvarez kopt knap tegendraads raak.
  • 38' Opgelegde kans voor Haller die de bal alleen maar hoeft in te tikken na een voorzet van Berghuis, maar mist en het blijft 0-0.
  • 36' De eerste gele kaart is voor Suslov die doorgaat op Alvarez. Verdedigend staat het prima bij de bezoekers.
  • 35' De doelman van de FC maakt zijn fout van net goed door een volley van Blind te pareren. Tadic kopt de rebound over. Groningen overleeft.
  • 31' Leeuwenburgh wil de bal stuiteren, blijft op de grond liggen en raapt hem op. Indirecte vrije trap Ajax. Vrije trap Tadic, in het gezicht van Ngonge.
  • 23' Goede balverovering van Dankerlui. El Hankouri en Suslov komen tot een schot, maar twee keer niet tussen de palen.
  • 18' Bijna een grote kans voor FC Groningen. Mooie dieptepass van Strand Larsen op El Hankouri, Die sprint Blind eruit, maar de verdediger van Ajax is net op tijd terug met een correcte defensieve tackle.
  • 13' Mazraoui is weg. Sverko tikt de bal net op tijd voor de voeten van de rechtsback weg. Ajax claimt penalty, terecht genegeerd door Van Boekel.
  • 9' Schietkans voor Dankerlui, Blind is er net op tijd bij om de bal tot corner te blokkeren. Hoekschop levert niets op.
  • 5' Groningen staat goed gegroepeerd in de ArenA. Nog geen kansen gezien voor de thuisploeg.
  • 1' De wedstrijd in de ArenA is begonnen. Pikant detail: scheidsrechter is Pol van Boekel die afgelopen VAR was bij het duel van de FC tegen Vitesse.