Baflo wint bij seizoenstart, feestje noodgedwongen buiten (bekijk de samenvatting)

Spelers van Rood Zwart Baflo en FC Leo strijden om de bal
Spelers van Rood Zwart Baflo en FC Leo strijden om de bal © Henk Elderman/RTV Noord
Rood Zwart Baflo pakte in de eerste speelronde van de vierde klasse C drie punten. Thuis werd FC Leo uit Leens met 4-1 verslagen.
De zege kwam niet gemakkelijk tot stand. In de eerste helft nam FC Leo de leiding door een doelpunt van Rick van der Klei.

Beter voetbal brengt de zege

Zijn vrije trap belandde via de lat op de rug van keeper Rick Folkerts en rolde vervolgens het doel in. De thuisploeg was niet bij machte om de achterstand nog voor rust te herstellen.
In de tweede helft stelde Rood Zwart Baflo door veel beter voetbal de zege veilig door doelpunten van Tim Spijk (twee keer), Melvin Folkerts en Harm Mellema.
De samenvatting is hier te zien:
Rood Zwart Baflo verslaat FC Leo bij seizoenopener

Overwinningsfeestje buiten

Een overwinning wil je met z'n allen vieren. En dat gebeurde ook bij Rood Zwart Baflo. Buiten op het terras werd de gewonnen wedstrijd tegen FC LEO nabesproken. De selectie werd getrakteerd op een barbecue. De drankjes werden opgehaald in de kantine. Binnen zitten kon alleen met een geldige coronapas.
Het was dan ook maar goed dat het op de laatste zaterdag van september nog een graad of twintig was. Bij lagere temperaturen en slechter weer hadden de eerste drie punten van het seizoen binnen gevierd moeten worden.
Ik heb afgewacht of de 'schade' meevalt bij mensen die wel gevaccineerd zijn
Tim Spijk, voetballer Rood Zwart Baflo
En daar had aanvaller Tim Spijk niet bij kunnen zijn. Zonde, want hij had met twee doelpunten een groot aandeel in de 4-1 zege tegen de streekgenoot uit Leens. 'We hebben net een rondje gedaan of we de kantine ook in gaan. Van de zestien spelers zijn er vijf die niet gevaccineerd zijn, waaronder ikzelf. Wat dat betreft zijn er vijf jongens blij dat het nog mooi weer is', geeft hij toe.
In het afgesloten gedeelte van de kantine is een geldige QR-code nodig
In het afgesloten gedeelte van de kantine is een geldige QR-code nodig © Henk Elderman/RTV Noord

'De anderen begrijpen mijn keuze'

Spijk is zich er goed van bewust wat de gevolgen zijn als je geen coronaprik hebt gehad.
'Het wordt je wel lastig gemaakt als je geen QR-code hebt. Je kunt geen leuke dingen doen en ook niet mee met een teamuitje. Je voetbalt in principe negentig minuten, maar je bent natuurlijk veel langer bij elkaar. Kijk alleen maar naar de uren in de kleedkamer of in de kantine. De andere spelers begrijpen mijn keuze', licht de goalgetter in de wedstrijd tegen FC LEO toe. In het dagelijks leven is hij slager van beroep.