Storing bruggen over Reitdiep en Van Starkenborghkanaal is nog niet opgelost

De brug in Zuidhorn
De brug in Zuidhorn © Karel Oosterhuis / RTV Noord
Een aantal bruggen over het Van Starkenborghkanaal en Reitdiep heeft dinsdagochtend nog steeds te kampen met een storing. De bruggen worden lokaal bediend, waardoor er vertraging kan ontstaan.
Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de storing die zondagmorgen rond acht uur begon. Ook is niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost. Monteurs hebben geprobeerd het euvel te verhelpen, maar is dat nog niet gelukt. 'Het is een hardnekkige storing', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat dinsdagochtend.
Het gaat om de bruggen van Zuidhorn, Aduard en Dorkwerd. Ook de sluis bij Gaarkeuken en de Dorkwerdersluis hebben te kampen met een storing.
Maandag was er ook een storing bij een aantal bruggen over het Eemskanaal en het Winschoterdiep, maar die is inmiddels opgelost.

Haperende videoverbinding

Het probleem ligt bij een haperende videoverbinding, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Een goed functionerende videoverbinding is nodig om op een veilige manier op afstand de bruggen en sluizen te kunnen bedienen.