Instellingen

Deelscooters van GO Sharing verdwijnen nu echt uit Groningen (update)

Een Go Sharing-deelscooter geparkeerd in stad Groningen
Een Go Sharing-deelscooter geparkeerd in stad Groningen © Erik Hogeboom/ RTV Noord
De felgroene deelscooters van GO Sharing verdwijnen per 30 september alsnog uit Groningen. Het bedrijf had al geen vergunning meer om de scooters vanuit de openbare ruimte te verhuren, maar deed nog een proef met goedkopere verhuur vanaf particuliere terreinen.
Die proef blijkt niet het gewenste effect te hebben opgeleverd. 'We zien helaas dat dit concept niet aansluit op onze filosofie: wij willen duurzaam deelvervoer van deur tot deur aanbieden. Daar ligt onze kracht en is ook de vraag naar', zegt het bedrijf.

Minder ritten dan voorheen

De deelscooters maakten in de nieuwe opzet minder ritten dan voorheen, toen GO nog wel vanuit de openbare ruimte mocht verhuren. Concurrenten Felyx en Check mogen dat wel: die twee bedrijven kregen eerder dit jaar een vergunning van de gemeente Groningen.
GO Sharing hoopt terug te keren in Groningen, en zegt een nieuwe vergunningaanvraag in te dienen als dat weer mogelijk is. Ook oppert het bedrijf de introductie van deelauto's en e-bikes.
GO hoopt in de toekomst terug te keren in Groningen met auto's, fietsen en/of scooters
GO hoopt in de toekomst terug te keren in Groningen met auto's, fietsen en/of scooters © GO Sharing

Gebruikers kunnen tegoed terugvragen

Gebruikers van de GO Sharing-scooters die nog een tegoed hebben kunnen dat in andere regio's opmaken. In verschillende steden, waaronder Assen en Leeuwarden, is GO Sharing nog wel actief. 'Wil een gebruiker dat echt niet, dan kan hij of zij restitutie aanvragen via de klantenservice', zegt een woordvoerder.
Dit artikel is aangevuld met de informatie dat gebruikers hun tegoed kunnen terugvragen bij GO Sharing.