Roompot Vakantieparken: 'Wij werken niet mee aan opvang asielzoekers Stadskanaal'

Vluchtelingen betreden een opvanglocatie
Vluchtelingen betreden een opvanglocatie © ANP
Verhuurder Roompot Vakantieparken wil onder geen beding meewerken aan het tijdelijk huisvesten van 200 asielzoekers op vakantiepark Pagedal in Stadskanaal.
Donderdagochtend kregen omwonenden een brief van de gemeente Stadskanaal waarin staat dat Roompot het COA zelf zou hebben benaderd. ‘Pertinent onjuist’, zegt een woordvoerder van Roompot in een reactie.

'Geen enkel contact gehad'

Roompot Vakantieparken heeft de gemeente Stadskanaal om opheldering gevraagd. In tegenstelling tot wat de gemeente in de brief aan omwonenden beweert, heeft Roompot volgens woordvoerder Baptiste van Outryve afgelopen tijd geen enkel contact gehad met het COA over de huisvesting van vluchtelingen. 'Niet voor het park Pagedal, noch voor andere vakantieparken in Nederland’, aldus de woordvoerder.
Roompot stelt de vakantieparken die ze exploiteert sowieso niet beschikbaar voor de opvang van asielzoekers. Volgens de woordvoerder is dat ook bij eigenaar Pagedal BV bekend. 'We betreuren het dat onze naam hierin wordt misbruikt. Wij hebben de gemeente hierover geïnformeerd en gevraagd dit recht te zetten', laat Van Outryve weten.

'Ik baal als een stekker'

Volgens de woordvoerder is er contractueel ‘geen enkele ruimte’ voor eigenaar Pagedal BV om op eigen houtje met de gemeente Stadskanaal of het COA afspraken te maken over vluchtelingen in de vakantiewoningen op het Pagedal.
Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal voelt zich misleid. Volgens hem is de gemeente afgegaan op informatie van het COA. 'Ik zit met een groot aantal vragen', zegt hij. 'Ik wil nu van het COA weten wat er wél in de contracten staat en ik wil het ook zien. Het is zo'n precaire zaak en je wilt dit juist zorgvuldig doen. Ik baal als een stekker.' Vanmiddag volgt er een nieuw overleg tussen de gemeente en het COA.
Het COA heeft nog niet op de kwestie gereageerd.