Groninger Ondernemingsprijs verder met drie finalisten

De finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs
De finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs © Ron Overbeek
De strijd om de prijs van de beste Groninger onderneming van 2021 gaat verder met drie finalisten. Ze werden donderdag gekozen uit tien genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs.
Het houtconstructiebedrijf De Verbinding in Groningen, de fabrikant van textiele hijsstroppen Lift-Tex in Tolbert en het scheepsbouwbedrijf Next Generation Shipyards in Lauwersoog werden op een bijeenkomst bij Noorderpoort in Delfzijl door de jury aangewezen als de kandidaten voor de titel, die eind november in Martiniplaza wordt uitgereikt.
De afgelopen maanden besteedde de jury aan het doorlichten van de tien genomineerde bedrijven. Dat gebeurde door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen.

Veertien criteria

Ze werden beoordeeld op veertien criteria, plus voor dit jaar nog een extra coronacriterium: hoe is het bedrijf in staat zich aan te passen aan sterk veranderende omstandigheden?
Met hun pitch van drie minuten konden de ondernemingen vandaag op de genomineerdenbijeenkomst nog een poging doen een paar plekken te winnen op de ranglijst van de jury onder voorzitterschap van EZ-gedeputeerde IJzebrand Rijzebol.

Toonaangevend

De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1998 uitgereikt aan een toonaangevende onderneming in stad en ommeland. Hij ging eerder naar onder meer Witec in Stadskanaal (2019) en naar Koopman Logistics in Leek (2018). Vorig jaar werd de verkiezing vanwege corona overgeslagen.