Veendammer erotiekgigant EQOM lijft opnieuw speeltjesbedrijf in

Ondernemer Eric Idema in het magazijn van EDC Retail
Ondernemer Eric Idema in het magazijn van EDC Retail © RTV Drenthe/Beeldbewerking RTV Noord
Na overnames van Beate Uhse, Pabo, Christine le Duc en het Noorse Kondomeriet doet erotiekgroep EQOM opnieuw een overname. De groothandel in seksartikelen maakte vrijdag bekend het Duitse Amorelie te hebben gekocht.
Met de overname van Amorelie verwerft het Veendammer bedrijf een van de grootste ondernemingen in de erotiekbranche in Duitstalig Europa. De laatste overname past in de strategie van EQOM, dat in 2025 een omzet wil halen van 500 miljoen euro en wereldwijd marktleider wil worden.
EQOM is het moederbedrijf van EDC Retail en EasyToys, opgericht door Eric Idema. Zijn doel is ‘iedereen tussen Noordkaap en Key West een seksspeeltje van ons in het nachtkastje.’

Overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt

Amorelie werd in 2013 opgezet en biedt online seksartikelen aan. Er werken 150 mensen en de omzet is ruim 62 miljoen euro. Idema is blij met zijn laatste aanwinst: ‘Het is een groot en sterk merk in Duitstalige landen en een van de grootste merken in de EU.’ Hoeveel geld EQOM voor Amorelie heeft betaald wordt niet bekendgemaakt.

Investeerder als geldschieter

Idema heeft de financiële ruimte om overnames te doen sinds investeringsmaatschappij Waterland Private Equity Investments begin dit jaar als geldschieter is ingestapt. Groter groeien is noodzaak om sterk te blijven zei Idema in een eerder gesprek met NoordZaken.