Lycurgus wint in MartiniPlaza eerste thuisduel

Beeld uit het duel van Lycurgus tegen Simplex SSS
Beeld uit het duel van Lycurgus tegen Simplex SSS © Karel-Jan Buurke
De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben ook het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen gewonnen. In MartiniPlaza werd het 3-1 tegen Simplex SSS.
De Groningers, die dit jaar meer thuisduels in MartiniPlaza willen spelen, begonnen voor het thuispubliek dan ook in de hal die plaats biedt aan 4.350 toeschouwers. Er zaten een kleine duizend fans.
Lycurgus speelde de tweede wedstrijd binnen een dag. Zaterdagavond werd er al na drie sets gewonnen in Zevenhuizen van RECO ZVH.

Aanvankelijk weinig problemen

Lycurgus-coach Arjan Taaij begon met Bjarne Huus, Joël Schneidmiller, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger, Marcell Pesti en Markus Held. De Groningers hadden zondag aanvankelijk weinig problemen met de tegenstander. De eerste set eindigde in 25-18. De tweede set ging verrassend naar SSS: 23-25. De derde en vierde set gingen vervolgens naar de thuisploeg: 25-16 en opnieuw 25-16.
Programma
Lycurgus speelt op zaterdag 16 oktober weer voor de competitie, thuis tegen ComputerPlan VCN. Tussendoor speelt Lycurgus twee oefenduels tegen VC Greenyard Maaseik. Op zondag 24 oktober speelt Lycurgus weer in MartiniPlaza. Dan is Sliedrecht Sport de tegenstander.