Europese tegenstanders Donar bekend

Donte Ingram dunkt namens Donar
Donte Ingram dunkt namens Donar © JK Beeld
De tegenstanders van Donar in de poulefase van de FIBA Europe Cup zijn bekend. De Groningers moeten naar Duitsland, Oostenrijk en Engeland.
Donar wist zich afgelopen vrijdag niet rechtstreeks te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europe Cup. De finale van de kwalificatie-bubbel in MartiniPlaza werd met 73-81 verloren van het Portugese Benfica.
Toch mochten de Groningers verder in Europa, als ‘lucky loser’. Dat kwam mede door de ruime zege in de halve finale tegen het Oostenrijkse Swans Gmunden (80-53).

Duitsland, Oostenrijk en Engeland

In de poulefase neemt Donar het op tegen London Lions (Engeland), Medi Bayreuth (Duitsland) en Kapfenberg Bulls (Oostenrijk). De ploeg uit Londen werd het afgelopen seizoen tweede in Engeland. Kapfenberg Bulls eindigde eveneens op de tweede plaats in eigen land, achter Swans Gmunden. Medi Bayreuth werd het vorige seizoen tiende in de Duitse competitie.
De speeldata:
13/10 Donar - London Lions
20/10 Medi Bayreuth - Donar
27/10 Kapfenberg Bulls - Donar
03/11 London Lions - Donar
10/11 Donar - Medi Bayreuth
17/11 Donar - Kapfenberg Bulls
Donar is met Medi Bayreuth in gesprek over het verplaatsen of omwisselen van de wedstrijden. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van MartiniPlaza.