Instellingen

Lopend Vuur: Vindicat moet maar een tijdje verboden worden

Het pand van Vindicat aan de Grote Markt
Het pand van Vindicat aan de Grote Markt © ANP
Opnieuw was de Groninger studentenvereniging Vindicat negatief in het nieuws. Afgelopen vrijdagavond liep een feestje van Vindicat uit de hand.
Bussen werden vernield, buschauffeurs voelden zich bedreigd en er kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse.
Coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 in de gemeente Groningen oordelen hard over het zoveelste incident bij Vindicat. De vraag is nog even op welke manier, maar de partijen zijn het erover eens dat er sancties moeten komen tegen de studentenvereniging.

Onacceptabel wangedrag

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) noemt de incidenten van vrijdagavond 'onacceptabel wangedrag' en Vindicat zelf zegt in een reactie 'zeer geschrokken' te zijn. 'Het spreekt vanzelf dat Vindicat iedere vorm van vernieling en geweldpleging ten zeerste afkeurt.'
Het is niet de eerste keer dat Vindicat negatief in het nieuws komt. Zo raakte tijdens de ontgroening een aspirant-lid zwaar gewond aan zijn hoofd nadat een ouderejaars erop was gaan staan. Ook werd een restaurant in Groningen vernield.
Ons Lopend Vuur: (als de poll niet laadt, kun je hier ook stemmen)

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Huidige coalitie

Voortzetting van de huidige coalitie is de beste optie, was afgelopen vrijdag ons Lopend Vuur. Daarmee was iets meer dan 73 procent van de 4.065 stemmen het eens.