Instellingen

Vindicat: voorlopig streep door alle evenementen, excuses voor overlast na feest

Exterieur van de sociëteit van de Groningse studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt
Exterieur van de sociëteit van de Groningse studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt © ANP
De Groningse studentenvereniging Vindicat schrapt, 'in samenspraak met de gemeente Groningen', tot nader order alle evenementen. Reden is een uit de hand gelopen feest afgelopen vrijdagavond, bij Kardinge.
Vindicat meldt dat op haar website, nadat burgemeester Schuiling van Groningen maandagmiddag al aankondigde een streep te zetten door een zeilevenement en een aansluitend feest, dat komende vrijdag gepland stond.
De vereniging zegt verder 'zeer geschrokken en ontdaan te zijn' door wat zich afgelopen vrijdag heeft voorgedaan.

Excuses

'Er is sprake geweest van wangedrag door leden van onze vereniging. Omwonenden van de feestlocatie, reizigers en personeel van Qbuzz hebben er overlast van ondervonden. We bieden vanzelfsprekend onze welgemeende excuses aan, want dergelijk gedrag heeft binnen onze vereniging geen plaats', schrijft Vindicat. 'Deze excuses hebben wij inmiddels ook overgebracht aan de busmaatschappij, de politie, de gemeente Groningen en de onderwijsinstellingen.'
We balen enorm dat Vindicat door dit wangedrag weer negatief in de belangstelling staat
Toelichting op website

'Gepaste maatregelen voor veroorzakers overlast'

Vindicat zegt verder gepaste maatregelen te willen nemen tegen de veroorzakers van de overlast. 'We zullen alles in het werk stellen om hen te identificeren', klinkt het.
'Na alle stappen die we in de afgelopen jaren gezamenlijk gezet hebben om de verenigingscultuur te verbeteren, balen we er enorm van dat Vindicat door dit wangedrag nu weer negatief in de belangstelling staat. We zullen in de komende maanden dan ook alles doen wat wij kunnen om te laten zien dat deze gebeurtenissen geen representatief beeld van onze vereniging schetsen', besluit de vereniging.