Lycurgus begint sfeervol aan competitie: 'Hoe meer lawaai, hoe meer plezier'

Lycurgus-superfan Heiko heeft er een 'concurrent' bij
Lycurgus-superfan Heiko heeft er een 'concurrent' bij © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Voor de volleyballers van Amysoft Lycurgus is de competitie uitstekend begonnen. De Groningers wonnen de eerste twee duels en speelden het eerste thuisduel in een sfeervol MartiniPlaza, met bijzondere toeschouwers.
Tussen de honderden toeschouwers zat zoals altijd Heiko Treichel, de fan van Lycurgus die bijna overal bij is en altijd veel geluid produceert. Deze keer had hij 'concurrentie' uit Hongarije. De vader van Lycurgus-speler Marcell Pesti was namelijk overgekomen om de competitiestart mee te maken, en die maakte eveneens veel lawaai. 'Ik heb er zeker een stevige concurrent bij. Maar goed, hoe meer lawaai, hoe meer plezier', zo laat Heiko weten.
Lycurgus begint sfeervol aan de competitie

Fan uit Hongarije

'Ik ken Heiko. Hij is de grootste fan van de club, maar mijn vader zal natuurlijk een goede concurrent zijn', aldus Marcell Pesti met een knipoog over zijn vader Ambrus. 'Hij is erg blij om hier te zijn en hij heeft echt genoten van de wedstrijden', vult de Hongaarse diagonaal aan.
Marcell Pesti over vader: 'Hij heeft erg genoten van de wedstrijden'

Ron Zwerver promoot boek over het goud van 1996

Ook volleyballegende Ron Zwerver, winnaar van olympisch goud in 1996, was aandachtig toeschouwer in MartiniPlaza. Hij was daar vooral om zijn boek te promoten en heeft wel iets met Groningen. 'Ik ben hier vaak geweest. Ik heb redelijk veel met het nationale team in deze hal gespeeld. Ik vind het een schitterende hal. En los van het volleybal, heeft het natuurlijk ook een basketbalgeschiedenis met Ton Boot. Dat is wel apart. Ik heb wel wat met Ton Boot als coach. Ik vind hem een zeer interessant persoon.'
Ron Zwerver: 'Ik vind het een schitterende hal'

Ottevanger naar Ibiza

Hoewel het nog maar het begin is van de competitie, kan libero Steven Ottevanger alvast uitkijken naar een welverdiende vakantie. Hij speelde de hele zomer mee bij Oranje, als tweede libero achter de onlangs gestopte Just Dronkers. 'Het gaat wel goed, maar ik merk wel dat het een lange zomer is geweest. We gaan woensdag en donderdag nog oefenwedstrijden spelen in Maaseik, in België. Dan doe ik nog mee en daarna krijg ik tien dagen vrij. Dan ga ik met mijn vriendin lekker naar Ibiza', aldus Ottevanger.
Steven Ottevanger: 'Ik neem even afstand van het volleybal'

Programma

Lycurgus speelt op zaterdag 16 oktober voor de competitie in het Alfa-college Sportcentrum, tegen ComputerPlan VCN. Op zondag 24 oktober speelt Lycurgus weer in MartiniPlaza. Dan is Sliedrecht Sport de tegenstander.