Derde aardbeving op één dag, opnieuw bij Zeerijp (2.2)

Een seismograaf van het KNMI
Een seismograaf van het KNMI © Erik van 't Woud/ANP
Voor de derde keer op rij is maandag een aardbeving geweest in onze provincie. De derde beving had een kracht van 2.2 op de schaal van Richter.
Het KNMI bevestigt de beving op zijn website. Het instituut registreerde eerst een kracht 2,3, maar dit werd niet veel later bijgesteld naar 2.2. De beving had een diepte van 3 kilometer, net als de eerdere bevingen maandag in Appingedam en Zeerijp.
Je raakt er aan gewend, maar het went nooit
Jaap Kiewiet - inwoner Loppersum

'Angstig gevoel'

In de mailbox van RTV Noord stromen tientallen mails binnen van mensen die de beving gevoeld hebben. 'Ik voelde hem net als vannacht weer aan komen rollen, het creëert een angstig gevoel zo langzamerhand', zegt Johan Feitsma, die in Zeerijp woont. 'Het was een doffe knal. Ik schudde helemaal heen en weer', zegt Willem de Winter uit Westeremden.
Jaap Kiewiet uit Loppersum schrok net als zijn vrouw enorm. 'Ik zat op de bank. Ineens begon het te trillen, toen een enorme klap.' Kiewiet, die in een wisselwoning woont in afwachting van een aardbevingsbestendige woning, noemt de bevingen van maandag 'bedreigend'. 'Je raakt er aan gewend, maar het went nooit'.

Drie op een dag

De eerste beving maandagochtend vond ook plaats bij Zeerijp en had een kracht van 2.5 op de Schaal van Richter. In de middag daarop volgde een aardbeving met een kracht van 1.8 bij Appingedam.
Op Twitter laten enkele Groningers weten de beving gevoeld te hebben: