Julianaplein in Stad deels afgesloten: zo kun je omrijden

Op het Emmaviaduct is de weg naar het Julianaplein afgesloten
Op het Emmaviaduct is de weg naar het Julianaplein afgesloten © Patrick Wind/112 Groningen
Vanaf vrijdagavond 22.00 uur is het Julianaplein in de stad Groningen deels afgesloten. Verkeer vanuit het centrum kan het knooppunt dan niet meer gebruiken om de stad uit te rijden. En wie vanuit Hoogezand naar het centrum wil, moet ook omrijden.
De aanpassing heeft te maken met de verbouwing van de zuidelijke ringweg, meldt Aanpak Ring Zuid.

Bouw tijdelijk Julianaplein

Om ruimte te maken voor de bouw van een tijdelijk Julianaplein, zijn sinds vrijdag 15 oktober 22.00 uur de verbindingswegen aan de noordzijde van het Julianaplein - de kant van het Emmaviaduct - dicht.
Tot dat moment kon je vanuit het centrum nog via het Emmaviaduct richting het Julianaplein rijden. Daar kon kun je rechtsaf richting Drachten/Hoogkerk en linksaf naar Hoogezand.
Deze afslagen kan je na 15 oktober niet meer nemen
Deze afslagen kan je na 15 oktober niet meer nemen © Sjoerd Halma/ Google Maps

Waar kun je dan wel langs?

Inmiddels kan dat niet meer. Als je nu richting Drachten/Hoogkerk moet, kun je via de westelijke ringweg of via de oprit vanaf de Hereweg rijden.
Verkeer in de richting van Hoogezand heeft de Europaweg als alternatief. Kom je juist uit de richting van Hoogezand en wil je naar het centrum? Dan kun je via de Europaweg of de afrit 37 Helpman (Hereweg) rijden.
Wie vanuit het centrum richting Assen wil, kan nog gewoon via de Brailleweg naar de A28 rijden.

Wegen rondom Julianaplein hele nacht dicht

De bouw van het tijdelijke Julianaplein begint februari volgend jaar en duurt tot mei. In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober (van 22.00 uur tot 06.00 uur) zijn het gehele Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 richting Assen afgesloten.
In deze nacht worden de verkeersborden en belijning weggehaald en vervangen. Ook worden betonblokken op het Emmaviaduct gesloopt.
Het Julianaplein werd in 1968 aangelegd. Dat zag er toen zo uit.