Man (30) uit Foxhol geeft zichzelf aan na dodelijke steekpartij in Delft

Een politieagent
Een politieagent © Jos Schuurman/FPS
Een 30-jarige man uit Foxhol is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Delft. Daarbij kwam afgelopen maandag een 58-jarige man uit de Zuid-Hollandse stad om het leven. De verdachte gaf zichzelf dinsdag aan bij de politie.
De politie onderzoekt zijn betrokkenheid. De Foxholster zit in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat.
Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog niet bekend. De politie in Delft gaat uit van een misdrijf en is op zoek naar getuigen en videobeelden.

Ter plekke overleden

Het steekincident gebeurde maandagavond in een flatgebouw aan de Burgwal in Delft. Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat op de galerij van de flat een gewonde man lag. Het slachtoffer had steekwonden. Hulpverlening door politieagenten en ambulancemedewerkers mocht niet meer baten: het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Na de steekpartij zocht de politie in de omgeving naar de dader(s). Daarbij werden ook politiehonden ingezet. De zoektocht had geen resultaat, totdat de 30-jarige man uit Foxhol zichzelf dinsdag meldde bij een politiebureau.