Instellingen

Gemeente wil internationale scholencampus in Haren: basisschool GSV verhuist

Leerlingen arriveren bij het Maartenscollege
Leerlingen arriveren bij het Maartenscollege © Joyce Kranenborg/RTV Noord
De gemeente Groningen wil de internationale basisschool GSV verhuizen naar de locatie van het Maartenscollege in Haren. 'Op die manier moet er een internationale school ontstaan waar zowel basis- als middelbaar onderwijs gegeven wordt', zegt wethouder Carine Bloemhoff (PvdA).
'Het wordt, samen met de International School Groningen, echt een internationale campus', legt Bloemhoff uit. De GSV (Groningse Scholenvereniging) zit nu nog op drie locaties in de stad.

Ruimtegebrek

Het aantal leerlingen van de verschillende scholen groeit; de verhuizing is volgens de gemeente dan ook nodig om ruimtegebrek op te vangen.
De basisschool Bredero school krijgt er een locatie bij: die komt aan de Van Ketwich Verschuurlaan, in het oude gebouw van de Tamarisk. Bovendien krijgt het Montessori Vaklyceum aan de Vondellaan nieuwbouw.
'Het is een enorme legpuzzel om voor gepaste huisvesting te zorgen', zegt Bloemhoff. De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. 'Met deze oplossing zorgen we ervoor dat elke school de ruimte krijgt om het onderwijs te bieden dat zij voor ogen heeft.'

Nieuwbouw in Haren?

De verhuizing van de Brederoschool staat voor het najaar van 2022 gepland.
De internationale campus in Haren moet in 2027 klaar zijn. Daarvoor wordt mogelijk nieuw gebouwd op de locatie van het Maartenscollege.