Quiet Groningen gaat met 4 Mijl-geld nieuwe projecten opstarten

Het goede doel van de 4 Mijl dit jaar is Quiet Groningen. Tijdens het hardloopevenement van aanstaande zondag wordt geld opgehaald om de stichting te ondersteunen.
Quiet Groningen heeft als doel om mensen in stille armoede te ondersteunen. Quiet werft lokale sponsoren om aangesloten huishoudens te helpen met dingen die ze niet kunnen betalen zoals een tweedehands fiets of een keer uit eten. Ook wil Quiet mensen in armoede een kans geven om hun talenten te ontdekken.
Volgens Marjan Moesker van Quiet Groningen zijn er momenteel zo'n 450 huishoudens in Groningen ingeschreven bij Quiet. 'Voor hen wij proberen de armoede te verzachten samen met ondernemers in de stad. Samen proberen we mensen te versterken.'

Quiet 500

Een van de samenwerkingen levert nu op dat members van Quiet Groningen meelopen met de 4 Mijl.
Om stille armoede onder de aandacht te brengen heeft Quiet de Quiet 500 uitgebracht, als tegenhanger van de Quote 500. 'De Quiet 500 van nu is de derde editie. De eerste was in 2013. We sturen ze ook op naar mensen in de Quote 500 en destijds heeft een aantal miljonairs erop gereageerd om te kijken wat ze kunnen doen. Inmiddels doen we nu ook met die miljonairs projecten voor leden van ons.'
Met de opbrengsten van de 4 Mijl gaat Quiet Groningen nieuwe projecten opstarten en onder andere sportabonnementen betalen.

?Lees ook: