Instellingen

Nu ook bruidsjurken bij Kledingbank Maxima in Sappemeer: 'Een fantastische gift'

Vier bruidsjurken
Vier bruidsjurken © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Kledingbank Maxima in Sappemeer is vanaf donderdag de eerste kledingbank in Nederland met een specifieke afdeling bruidsmode.
De kledingbank kreeg vorig jaar dertig bruidsjurken cadeau uit Overijssel, vertelt Henk Slagter, voorzitter van het Samenwerkingsverband Kledingbank Maxima.
‘Een vrouw had een winkel in bruidsmode in Vroomshoop. Zij stopte met haar winkel, omdat ze met pensioen ging. Ze wilde de jurken die ze nog had, graag een goede bestemming geven en kwam via via terecht bij onze kledingbanken. Het is een fantastische gift natuurlijk, want de waarde van een bruidsjurk is wel duizend euro. We hebben er voor gekozen om de bruidsjurken in één kledingbank aan te bieden, omdat geïnteresseerden dan genoeg keuze hebben.'

Bewijs van ondertrouw nodig voor afspraak

Toekomstige bruiden hebben wel een bewijs van ondertrouw nodig om in aanmerking te komen voor een bruidsjurk.
Nu ook bruidsjurken bij kledingbank Maxima in Sappemeer
Slagter: ‘Je mag tegenwoordig een jaar van tevoren in ondertrouw, in plaats van twee weken, zoals vroeger. Dus bewijs is nodig en daarna kan een afspraak worden gemaakt in Sappemeer. We pakken het professioneel aan en hebben bijvoorbeeld de beschikking over een coupeuse die de toekomstige bruid helpt met het passen. Een afspraak kan na sluitingstijd of op zaterdagochtend worden ingepland.’

Vaker jurken afstaan voor kledingbank

De jurken hangen al een jaar in het magazijn, want vanwege corona werd de opening alsmaar uitgesteld.
‘Vandaag is de opening en morgen is er open dag. We hebben direct al een aanmelding binnen, dus zij gaat een afspraak maken om de jurk te passen. Het zou mooi zijn als we in de toekomst ook zaken kunnen doen met bruidsmodezaken in het Noorden en dat zij af en toe een jurk willen afstaan aan de kledingbank’, aldus Slagter.