Hij is er weer: de 4 Mijl! Kijk live bij RTV Noord

De vorige editie van de 4 Mijl van Groningen
De vorige editie van de 4 Mijl van Groningen © Archief RTV Noord
We hebben er vanwege corona twee jaar op moeten wachten, maar zondag kunnen we weer ouderwets genieten van de 4 Mijl.
RTV Noord besteedt via televisie, radio, online en sociale media ruimschoots aandacht aan het hardloopevenement, zodat je er geen seconde van hoeft te missen.

4 Mijl 4 You

Om te beginnen kun je zaterdagavond op onze website een verslag zien van de alternatieve 4 Mijl, de 4 Mijl 4 You. Dat wordt een latertje, want de hekkensluiter kan nog om 22.30 uur over de streep komen.
Een vorige editie van de 4 Mijl 4 You
Een vorige editie van de 4 Mijl 4 You © Chris Bakker/RTV Noord

4 Mijl

De 34e editie van de 4 Mijl begint zondagmiddag om 13.00 uur met de wedstrijdloop. Bij de mannen zal de strijd gaan tussen twee Kenianen en een Oegandees. Maar geen van drie hebben ze opvallende prestaties achter hun naam staan.
Bij de vrouwen zou de Oegandese Olympisch kampioene Peruth Chemutai aan de start verschijnen, maar zij meldde zich donderdag af ‘vanwege omstandigheden’. Twee maanden geleden kondigde de organisatie nog vol trots aan dat de winnares van het goud op de 3000 meter steeplechase in Tokio haar opwachting zou maken in Groningen. Eva Cherono, de snelste vrouw van de 4 Mijl in 2018 en 2019, doet wel mee.
© Ingmar Vos/ProNews
Ook de Charity Run start om 13:00 uur. Daar doen bekende Groningers als Marianne Timmer, Arjen Robben, Ben Woldring en Derk Bosscher aan mee. Tot slot zijn de bedrijven-, studenten-, jeugd- en recreatielopers aan de beurt.

Radio en televisie

Op Radio Noord wordt vanaf 12:00 uur vooruitgeblikt op de 4 Mijl en kun je om 13:00 uur luisteren naar het wedstrijdverslag.
Op TV Noord kun je vanaf 12:30 uur alvast meekijken. Vanzelfsprekend kun je hier de 4 Mijl van begin tot eind volgen.

Online

Ook online hoef je niets te missen van het hardloopevenement. Er wordt gedurende de 4 Mijl een liveblog bijgehouden en ook via de website kun je het evenement van begin tot eind live meekijken,

Social

Op Facebook doen we live verslag van de 4 Mijl. Bovendien komt er via de stories van Instagram en Facebook een sfeerverslag van de 4mijl.