Publiek volgend jaar weer welkom bij Eurosonic Noorderslag

Sfeerbeeld tijdens Eurosonic Noorderslag in 2020
Sfeerbeeld tijdens Eurosonic Noorderslag in 2020 © ANP
Na één online-editie zou het zomaar eens kunnen dat in januari de traditionele bierdouche voor de winnaar van de Popprijs weer te zien is op Noorderslag. Bij de komende editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) is namelijk weer publiek welkom.
De recente coronaversoepelingen maken dat mogelijk, zo heeft de organisatie van ESNS bekendgemaakt. Van 19 tot en met 22 januari 2022 staan tientallen artiesten en bands uit binnen- en buitenland op tal van podia in de stad Groningen. Donderdag zijn de eerste zestig namen bekendgemaakt.

Focus op Spanje

Tijdens het showcasefestival Eurosonic presenteren talentvolle acts uit heel Europa zich aan het publiek en de internationale muziekindustrie. Zoals elk jaar staat één land wat nadrukkelijker in de spotlights. Dat is de komende editie Spanje.

Noorderslag en conferentie

Ook voor Noorderslag, de afsluiting op zaterdag in de Oosterpoort waar alleen Nederlandse artiesten en bands optreden, zijn de eerste zeven namen gecontracteerd. Het gaat om Antoon, Bob uit Zuid, Froukje, Goldband, Loupe, Mazey Haze en Nochelange. De komende weken worden nog meer acts bekendgemaakt.
In de kantlijn van het festival wordt ook een conferentie voor de muziekindustrie georganiseerd. Eén van de sprekers die hiervoor is vastgelegd is Marjan Minnesma, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda.