Instellingen

FC Groningen speelt gelijk tegen Duitse derde divisionist

El Hankouri haalt uit tegen Verl.
El Hankouri haalt uit tegen Verl. © Orange Pictures
Zonder de opgeroepen internationals oefende FC Groningen donderdagmiddag tegen de derde divisionist SC Verl uit Duitsland. Het werd 1-1.
Tijdens de voorbereiding speelde de ploeg van Danny Buijs ook al een oefenwedstrijd tegen SC Verl. Doordat FC Groningen destijds een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man moest spelen na een rode kaart van Luciano Valente, verloor de ploeg uiteindelijk met 3-2.

Zonder de internationals

Donderdagmiddag speelde FC Groningen zonder de internationals Tomas Suslov (Slowakije), Neraysho Kasanwirjo (Jong Oranje), Daniël van Kaam (Jong Oranje) en Jørgen Strand Larsen (Jong Noorwegen).
Laros Duarte en Daleho Irandust maakten hun rentree in de basisopstelling. De van Sparta overgekomen Duarte stond de afgelopen weken aan de kant met een blessure en kwam de eerste helft in actie. Irandust is nog altijd niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Hij werd na 75 minuten gewisseld. Zijn vervanger Jens Schraven kwam voor het eerst in actie in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden.

Voor rust de sterkere

FC Groningen was voor rust de sterkere ploeg en kwam dankzij een doelpunt van aanvoerder Mo El Hankouri verdiend op een 1-0 voorsprong. De Duisters kwamen in de tweede helft langszij waardoor het duel uiteindelijk in 1-1 eindigde.
Komend weekend zijn er geen wedstrijden in de eredivisie. Volgende week zondag hervat de ploeg van Danny Buijs de competitie met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.