Instellingen

Khalid A. gaat in hoger beroep in misbruikzaak dansschool

Dansschoolleraar Khalid A. in de rechtbank
Dansschoolleraar Khalid A. in de rechtbank © Petra Urban
Khalid A, die afgelopen september veroordeeld is voor seksueel misbruik van zijn dansschoolleerlingen in de stad Groningen, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt de Rechtbank Noord-Nederland. A werd eind september tot 7 jaar cel veroordeeld.
13 minderjarige leerlingen deden een jaar eerder aangifte tegen A. Hij was eigenaar en docent aan Groningen Dance Center, een dansschool die in de hoogtijdagen zo’n 500 leerlingen had en veel internationale prijzen won.

Beloftes over internationale carrière

Maar achter die prijzen ging veel leed schuil. A. zou zijn veelbelovende pupillen in de puberleeftijd een internationale carrière beloofd hebben, mits ze naar zijn instructies luisterden.
Hij deed rek- en strekoefeningen met de meiden. Hij droeg volgens de aangiftes dan een geprepareerde broek met een gat in het kruis. Als de slachtoffers dan in een lastige splitpositie lagen, dwong hij ze tot orale seks. Ook masseerde hij daarna hun liezen.

Slachtoffers krijgen traumatherapie

De slachtoffers lazen allemaal een verklaring voor, waaruit bleek welke impact het misbruik op ze had. Ze zijn allemaal in traumatherapie en sommigen hebben hun school niet kunnen afmaken vanwege het soms jarenlange misbruik.

A. ontkent misbruik

Advocaat Robert Eefting laat weten dat hij A. niet meer bijstaat en dat hij daarom niet kan zeggen waarom A. In hoger beroep is gegaan. A heeft het misbruik op de zitting volledig ontkend, op een zaak na. Hij zei dat hij met een meisje wel seks had gehad, maar dat dat vrijwillig was.
Wanneer het hof zich over de zaak gaat buigen, is niet bekend.