Instellingen

JOVD: 'Bouw XL-testlocatie om tot studentenwoningen'

De XL-testlocatie bij P&R Meerstad, langs de oostelijke ringweg
De XL-testlocatie bij P&R Meerstad, langs de oostelijke ringweg © Elwin Baas/RTV Noord
De Groningse afdeling van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, wil dat de XL-coronatestlocatie bij Meerstad wordt omgebouwd tot studentenwoningen. 'Het is ondoordacht om het gebouw ten tijde van acute woningnood af te breken', vindt voorzitter Tom Boer.
'Veel internationals slapen nu in hotels, bij mensen thuis of in andere provisorische oplossingen', zegt Boer. 'Het ombouwen van de XL-teststraat tot tijdelijke woonruimte zou dit probleem kunnen verlichten.'

'Extreem raar'

Boer denkt ook nog terug aan een paar jaar geleden, toen er noodopvang plaatsvond in tenten. 'Met dat in het achterhoofd is het natuurlijk extreem raar om tijdens een kamertekort letterlijke noodruimte dicht bij de stad te gaan afbreken.'
De JOVD hoopt dat de beslissing om het tijdelijke gebouw af te breken wordt heroverwogen. In principe begint de afbraak zondag: zaterdag kunnen mensen voor het laatst getest worden.

Meerstad

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nog niet gereageerd op de vraag of die iets ziet in het idee van de JOVD. De gemeente Groningen zegt geen mening over de kwestie te hebben, maar wijst er wel op dat de testlocatie op de plek staat waar in januari een verbindingsweg met Meerstad wordt aangelegd.