Opnieuw drie aanhoudingen in aanmeldcentrum Ter Apel

De poort van het COA in Ter Apel (archief)
De poort van het COA in Ter Apel (archief) © Martijn Klungel/RTV Noord
Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zijn vrijdagavond en -nacht opnieuw drie mensen aangehouden. De politie wil niet zeggen waarvoor zij zijn opgepakt.
Volgens politiewoordvoerder Thijs Damstra zijn de personen 'om verschillende redenen aangehouden' en stonden deze incidenten los van elkaar. Hij spreekt tegen dat er sprake was van onrust onder asielzoekers: 'In elk geval niet in de aard van de dag ervoor.'
Donderdagnacht braken ongeregeldheden uit op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die verplaatsten zich vervolgens naar de openbare weg. Daarbij waren tientallen mensen betrokken. Uiteindelijk werden vijf mensen aangehouden, nadat een deel van de groep zich tegen de politie had gekeerd. Zo werd met stenen gegooid.

Aanhoudingen op terrein aanmeldcentrum

Bij de nieuwe incidenten vrijdagavond zijn twee personen opgepakt. Ook vrijdagnacht werd iemand gearresteerd. De politie bevestigt dat deze aanhoudingen plaatsvonden op het terrein van het aanmeldcentrum.
De vijf mensen die donderdagnacht zijn opgepakt, zitten nog altijd vast. Het is niet bekend of dat ook geldt voor de personen die vrijdagavond en -nacht zijn gearresteerd.

Veldbedden

In het aanmeldcentrum is het de laatste dagen erg druk. Ook afgelopen nacht waren weer alle bedden bezet. Als noodmaatregel zijn er extra veldbedden en stoelen geplaatst. Het COA wilde zaterdag niet zeggen hoeveel precies.