Donar na verlenging onderuit tegen Landstede Hammers

Leon Williams baant zich een weg door de Zwolse defensie
Leon Williams baant zich een weg door de Zwolse defensie © JKBeeld
De basketballers van Donar zijn zaterdagavond tegen de tweede competitienederlaag aangelopen. In MartiniPlaza was Landstede Hammers in een thriller na verlenging met 67-69 te sterk voor de formatie van coach Matthew Otten.
Na veertig zinderende minuten basketbal stond er een 60-60 stand op het scorebord. In de verlenging leek de thuisploeg met een driepunter van Leon Williams toch de zege te behalen, maar een driepunter aan de overkant van Echols namens Hammers zorgde voor een deceptie in MartiniPlaza waar 2.510 toeschouwers genoten van een heerlijke avond basketbal.
Hoogtepunten Donar - Landstede

Terug

Otten was weer terug op de bank nadat hij tegen The Hague Royals had ontbroken vanwege droevige familieomstandigheden. Austin Luke en Henry Caruso deden vanwege blessures niet mee. Donar keek constant tegen een achterstand aan. Landstede had het verdedigend goed voor elkaar. Na het eerste kwart stond er een 17-24 tussenstand op het scorebord.

Dichterbij

De Groningers kropen steeds iets dichterbij, maar de voorsprong van Hammers bleef in tact. Bij rust was het 26-30. Na de pauze naderde Donar tot een punt na een driepunter van Leon Williams, 51-52, na dertig minuten basketbal. In het begin van het laatste kwart werden een paar scores op rij van de bezoekers de ploeg van coach Otten bijna fataal.

Net teveel

Donar weigerde echter op te geven en knokte zich terug. Zelf kreeg de ploeg ook een aantal kansen om na reguliere speeltijd te winnen, maar een gelijke stand na veertig minuten was eigenlijk terecht. In de verlenging ging het thuispubliek nog eens extra achter de ploeg staan, maar de driepunter van Echols was er net teveel aan. Topscorer aan de kant van Donar was Leon Williams met 23 punten, Donte Ingram was goed voor twintig punten.