Instellingen

Personeelstekort bij zwembaden houdt aan: Helperzwembad tijdelijk dicht

Een afgesloten duikplank in het Helperzwembad
Een afgesloten duikplank in het Helperzwembad © Egbert Minnema/RTV Noord
Het Helperzwembad in de stad Groningen gaat tijdelijk dicht omdat de gemeente nog altijd met een tekort aan zwembadpersoneel kampt.
Het bad zal in de herfstvakantie de deuren sluiten, laat sportwethouder Inge Jongman (ChristenUnie) aan de gemeenteraad weten. 'Het tekort is nog niet volledig opgelost en er is veel ziekte', is haar uitleg.

'Meer waardering nodig'

SP-raadslid Jimmy Dijk is van mening dat het tekort opgelost kan worden door meer waardering uit te spreken richting het personeel. Daarnaast zou het personeel ook betere arbeidsvoorwaarden moeten krijgen. Er wordt nu veelal gewerkt met tijdelijke contracten. De wethouder is echter van mening dat die redenatie niet volledig opgaat, ze wijst naar de oververhitte arbeidsmarkt: er is veel meer vraag dan aanbod.

Andere baan

Het tekort ontstond in de zomer, toen een deel van het personeel een andere baan vond op het hoogtepunt van de coronapandemie. De zwembaden waren vanwege de uitbraak van het besmettelijke virus gesloten. Eerder besloot het college van burgemeester en wethouders recreatieve zwemmers te weren uit zwembad De Parrel en het Helperzwembad.