Instellingen

Het verhaal achter het poststuk: wat gooit men in Haren in de brievenbus?

Een vrouw in een brommobiel heeft iets voor de brievenbus in Haren
Een vrouw in een brommobiel heeft iets voor de brievenbus in Haren © OOG TV/Bram Koster
Afgezien van de recente coronapiek, communiceert de mens steeds minder vaak via de posterijen. In de miniserie Brams Brievenbus onderzoekt OOG TV wie er vandaag de dag nog wel naar de brievenbus komt. En vooral: waarvoor?
Vorige week startte het onderzoek in Ten Post. Vandaag hervatten we in hartje Haren, aan de Kroonkampweg. De brievenbus staat centraal in het dorp, in een grasveldje, direct naast de gele kruidenier.
Om half negen 's ochtends arriveert de verslaggever van OOG TV. Op deze centrale plek verwacht hij een redelijke aanloop. Maar het eerste uur is hij vooral druk met het beantwoorden van de vraag 'wat hij allemaal aan het doen is', met al die apparatuur en dat felgekleurde brievenbusje om zijn nek. De eigenlijke brievenbus blijft onaangeraakt.
De 97-jarige ‘tante Gien’ ontvangt een brief met slaaptips
De 97-jarige ‘tante Gien’ ontvangt een brief met slaaptips © OOG TV/Bram Koster
Na de ochtendpauze wordt het drukker. We spreken Jeanette Vos, die wat slaaptips heeft uitgeschreven voor haar 97-jarige 'tante Gien'. Tineke van Stempvoort heeft een brief voor Abdul Fatah al-Sisi, de president van Egypte. En Adri Hofman stuurt noodgedwongen een kaart. Een persoonlijk verjaardagsbezoek bij haar nicht zit er niet meer in, sinds de politie haar onlangs van de weg haalde.
Wie durft zijn poststuk af te leveren in Brams Brievenbus?
Bekijk hier de tweede aflevering van Brams Brievenbus, die deze week de provinciegrenzen overstijgt: