Teleurstellend Donar krijgt pak slaag van London Lions

Leon Williams probeert de basket van London Lions te bereiken
Leon Williams probeert de basket van London Lions te bereiken © JKBeeld
Donar heeft woensdagavond weinig plezier beleefd aan de eerste wedstrijd in de poulefase van de FIBA Europe Cup. In MartiniPlaza was London Lions met 60-79 veel te sterk.
De Groningers maakten het vooral zichzelf moeilijk. Het schot viel, vooral in het tweede kwart, totaal niet. Halverwege het vierde kwart werd het verschil nog teruggebracht tot twaalf punten, 53-65, maar daarna was de koek op voor de Groningers. Tot overmaat van ramp viel Lotanna Nwogbo in het vierde kwart ook nog geblesseerd uit met een kwetsuur aan zijn linkerkuit.
Samenvatting Donar - London Lions

Balans

Na tien minuten was het duel met een 13-13 tussenstand nog in balans. Daarna ging het helemaal mis voor de thuisploeg. De bezoekers uit London profiteerden optimaal waardoor het verschil op het scorebord snel groeide.

Opgelopen

Bij rust was de marge opgelopen tot zeventien punten in Engels voordeel: 22-39. Tekenend voor het gebrek aan vertrouwen in eigen schot waren de pogingen van Marquis Addison. In de eerste helft miste hij elf van zijn twaalf pogingen. Ook na de pauze bleef London Lions de dominante partij. Onder aanvoering van uitblinker Marquis Teage bouwden de bezoekers hun voorsprong uit naar 44-60.

Moed der wanhoop

Met de moed der wanhoop probeerde Donar in het laatste kwart in ieder geval nog om de achterstand te verkleinen. Een dunk van Nwogbo bracht het geloof nog even terug in de Groningse harten, maar toen de smaakmaker aan de kant van de thuisploeg geblesseerd uitviel was het over en uit. London Lions trok de zege vervolgens eenvoudig over de eindstreep.

Topscorer en programma

Topscorer aan de kant van de Groningers was Nwogbo met dertien punten, Amanze Egekeze was goed voor twaalf punten. Aanstaande zaterdag 16 oktober wacht voor Donar de uitwedstrijd in de competitie tegen Den Helder Suns. Europees gezien komt de ploeg van coach Matthew Otten dinsdag 19 oktober weer in actie. Dan wacht voor de Groningers het thuisduel tegen Bayreuth.