Instellingen

Lopend Vuur: We hebben weer strengere coronamaatregelen nodig

Een oproep om afstand te houden op de Groningse warenmarkt
Een oproep om afstand te houden op de Groningse warenmarkt © Jos Schuurman/FPS

Al anderhalf jaar hebben we te maken met corona. En hoewel veel Nederlanders inmiddels gevaccineerd zijn, zijn we nog niet af van het virus. Dagelijks zien we het aantal positieve testen stijgen.

De prognoses voor de ontwikkeling van corona in de herfst- en wintermaanden zijn ongunstiger dan eerder werd aangenomen, schrijft het Outbreak Management Team (OMT). Daarom is het volgens het OMT niet verstandig om op korte termijn verdere versoepelingen door te voeren. Bij het UMCG maken ze zich inmiddels grote zorgen.

De maatregelen

Binnenkort kunnen de oudste ouderen in ons land een extra coronavaccinatie krijgen als 'oppepper van het immuunsysteem'. We hebben in ons land nog een aantal maatregelen, waaronder de coronapas en de sluiting van de horeca om middernacht. Ook geldt nog steeds dat je je bij klachten moet laten testen en dat je je handen goed moet wassen.

Een jaar geleden doken we rond kerst weer een lockdown in, ook omdat het vaccin toen nog niet beschikbaar was. Wat vind jij: moeten er weer strengere maatregelen komen?

Als je de stelling hieronder niet kunt zien, dan kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Vroege kerst

Ons Lopend Vuur van gisteren ging over kerst. 'De kerstspullen liggen te vroeg in de winkel', was de stelling. Van de 5.587 stemmers is 78 procent het hier mee eens.