Instellingen

Alle huizen en bedrijven in Het Hogeland aardgasvrij in 2050, maar hoe?

Het Hogeland wil aardgasvrij worden
Het Hogeland wil aardgasvrij worden © Flickr/Creative Commons.

‘Waar sta jij op weg naar aardgasvrij?’ Die vraagt stelt het gemeentebestuur van Het Hogeland aan zijn inwoners en ondernemers. De gemeente wil namelijk dat alle woningen en bedrijven in Het Hogeland in 2050 aardgasvrij zijn.

Van inwoners en ondernemers wil het gemeentebestuur weten wat ze belangrijk vinden bij de overgang naar aardgasvrij. En welke zorgen hebben ze? Om daar antwoord op te krijgen, houdt de gemeente van 13 tot en met 31 oktober een onderzoek. De uitkomsten worden verwerkt in een visie.

Samen

‘We willen als college de stap naar aardgasvrij het liefst samen met de Hogelandsters maken. We willen weten waarop we moeten letten. Alleen samen kunnen we de weg naar aardgasvrij wonen en werken op een goede manier inslaan’, aldus wethouder Kristel Rutgers (CDA).

Vragen beantwoorden

Eerder dit jaar heeft de gemeente al interactieve bijeenkomsten gehouden met lokale energiecoöperaties, dorpsverenigingen, huurdersverenigingen en woningcorporaties. De inwoners kunnen een vragenlijst invullen. Onder de mensen die meedoen, verloot de gemeente tien houten serveerplanken met een Hogelandster kaasje.