Instellingen

Politie zoekt insluiper die gouden sieraden en bankpassen steelt

De man fietste op een kleine mountainbike langs de achterkant van het huis
De man fietste op een kleine mountainbike langs de achterkant van het huis © Politie.nl/Beeldbewerking RTV Noord
De politie is op zoek naar twee mannen die betrokken zijn bij de diefstal van gouden sieraden en bankpassen uit een huis aan de Noorddijkerweg in de stad Groningen.
De diefstal gebeurde afgelopen zomer, op 16 juli. De bewoner van het huis was aan het werk in zijn tuin en had zijn achterdeur opengelaten. Toen hij binnenkwam, zag hij dat iemand zijn woning had doorzocht. Hij miste gouden sieraden en bankpassen.

Beelden

Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat een man die dag om 13.55 uur op een kleine mountainbike naar de achterkant van het huis rijdt. Zeven minuten later fietst hij weer weg met een witte plastic tas.

Pinnen

Later die dag, rond 16.00 uur, is met de gestolen bankpassen gepind bij een geldautomaat aan de Eikenlaan bij winkelcentrum Paddepoel. De pinner had zijn gezicht bedekt. Op de achtergrond is een kleine zwarte auto te zien, waar de man van de mountainbike naast staat.
De gestolen bankpassen zijn ook nog gebruikt bij geldautomaten aan de Pleiadenlaan in Stad en in Amsterdam-Zuidoost en Badhoevedorp.

Tips?

De politie is op zoek naar mensen die iets weten over deze diefstal of die de daders herkennen. Tips kunnen worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).