Hij komt, hij komt: Groningse Sinterklaasintocht gaat zo goed als zeker door

De intocht van Sinterklaas in de stad Groningen
De intocht van Sinterklaas in de stad Groningen © ANP/Remko de Waal
De Sinterklaasintocht in Groningen gaat dit jaar vrijwel zeker door. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken (KVvV) en de gemeente zeggen dat alle seinen op groen staan voor de intocht van zaterdag 20 november.
Het wordt de eerste reguliere intocht in twee jaar tijd: afgelopen jaar ging het feest vanwege corona niet door. Als de situatie rond corona verslechtert, kan het zijn dat de intocht dit jaar alsnog wordt afgeblazen, zegt de gemeente. In Assen gooit corona dit jaar ook roet in het eten, meldt RTV Drenthe.

QR-code

Sinterklaas en zijn pieten moeten waarschijnlijk wel een (internationaal) coronatoegangsbewijs laten zien. Publiek hoeft dat niet: ouders en kinderen staan, net als afgelopen weekend bij de 4 Mijl, op de openbare weg.

Roetveeg- en naturelpieten

De goedheiligman wordt dit jaar vergezeld door ongeveer 150 roetveeg- en naturel gekleurde pieten. De gemeente Groningen en de KVvV besloten vorig jaar dat de traditionele Zwarte Piet niet meer welkom is bij de intocht.
De ontvangst van Sinterklaas vindt volgens voorzitter Harrie van Ham van de KVvV niet plaats op het stadhuis, maar op het academiegebouw aan de Broerstraat in Stad. De verbouwing van het stadhuis zorgt ervoor dat die locatie niet beschikbaar is.