Instellingen

Zaalvoetballers Leekster Eagles staan weer met lege handen

Bas Lulofs moedigt zijn spelers aan tijdens een time out
Bas Lulofs moedigt zijn spelers aan tijdens een time out © Henk Elderman/RTV Noord
Leekster Eagles is na zes speelronden in de Eredivisie nog steeds puntloos. Vrijdagavond werd er in Sportcentrum Leek met 12-2 verloren van FC Marlène. Het was de derde wedstrijd met Bas Lulofs als coach op de bank.
De oud-speler van de Leeksters zat rustig toe te kijken hoe zijn ploeg onder de voet werd gelopen door een van de betere teams uit de Eredivisie. Hij moet zich af en toe ook vergaapt hebben aan Mo Darri. De manier waarop de international de bal behandelde en steeds met speels gemak een medespeler wist te bereiken was een lust voor het oog. Daarnaast scoorde Darri ook nog twee keer.

Lastige opdracht

Zo'n type speler heeft Leekster Eagles niet in de gelederen. En dan wordt het bij voorbaat al een lastige opdracht om een goede aanval op te zetten. Lulofs had wel een excuus want een drietal spelers was afwezig. Maar ook dan had de thuisploeg geen kans gehad op een resultaat.
Leekster Eagles coach Bas Lulofs
Leekster Eagles coach Bas Lulofs © Henk Elderman/RTV Noord

Wedstrijd gespeeld

'Je vreet je op want je wilt de spelers aanmoedigen en geestdrift geven. Je zit dan op de bank en dan probeer je dat te sturen. Het is ook een kwestie van vertrouwen. In de tweede helft zat er wel wat meer power in. Toen was de schroom eraf, maar stond het inmiddels al 6-0 en was de wedstrijd gespeeld,' stelde de opvolger van de nog voor het seizoen gestopte Martijn Alssema vast.

'Wist waar ik aan begon'

Karim Layeb en Luciano Matulessy scoorden voor Leekster Eagles. Er was nog een aantal kansen in de laatste tien minuten om de nederlaag iets draaglijker te maken. In de slotfase werd er nog met een vliegende keeper als extra veldspeler gespeeld en werd het zowaar nog druk voor de goal van de bezoekers uit Heerhugowaard. Het stemde Lulofs nog enigszins tevreden. 'Ik wist uiteraard waar ik aan begon. Laten we wel wezen, deze jongens hebben echt wel kwaliteit. We trainen ook hard en ik probeer ze iets meer te trainen op zelfvertrouwen en duelkracht. Mijn doel is om in de Eredivisie te blijven', is Lulofs strijdbaar.
In de loop van het seizoen wordt de Eredivisie in tweeën gesplitst. De top acht gaat om het kampioenschap spelen. De onderste acht ploegen gaan onderling uitmaken welke teams er op het hoogste niveau blijven spelen en welke club degradeert.