Instellingen

Rondje Groningen: Ja joh, zet die hoogwerker daar maar neer

Deze hoogwerker mocht hier een weekendje blijven staan
Deze hoogwerker mocht hier een weekendje blijven staan © Benni Leemhuis/ Twitter
Het Groninger Raadslid Benni Leemhuis liep zondag door de stad met een missie: raarparkeerders aanpakken. Niet alleen hoogwerkers staan dubieus geparkeerd.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op rij. Door de hoeveelheid berichten kan dit artikel wat langer laden.

1) Rondje 2.0.

Het CDA in Groningen heeft in aanloop naar de verkiezingen een 'nieuwe' rubriek bedacht. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen... ;-)

2) Dikke bos hout veur de deur

Gespot door Stadjer Merijn Goris. 'T is toch wat.

3) Eem terugkiek'n

Dit keer was niet 3 Op Reis, maar Reizen Waes in onze provincie te vinden. Je weet wel, met die Belgische acteur-presentator Tom Waes van de Netflix-serie Undercover. Erg 'bingewatchwaardig' overigens. Hoe dan ook: dat alles was afgelopen zaterdagavond te zien op NPO3. Terugkijken maar!

4) Het parkeermisère-liveblog

Dat werd gisteren gerund door niemand minder dan GroenLinks-raadslid Bennie Leemhuis. In geuren en kleuren beschreef hij op zijn Twitteraccount enkele voorbeelden van parkeerellende in Stad. Dat wilden we jullie niet laten ontgaan, bij deze:
De voortuinparkeerder:
De bouwcontainer:
De stoepconfisqueerder:
De hoogwerker:

5) Harde kritiek op Vera

Ooit een 'poptempel' waar beginnende bandjes voor volle zalen stonden, nu worden bandjes met 28 verkochte kaarten door Vera uitgeroepen tot artiest van het jaar. Dagblad van het Noorden-journalist Jan Westera rekent hard af met de afgelopen decennia Vera in Groningen.

6) Geen bijrijder, maar meevaarder

Voor de liefhebber van echte slow-tv: Mathias Privat voer van Groningen naar Assen.

7) Spouk'n op papier

Maar Marieke Pras uit Stad tekent heel wat meer dan spoken.

8) Zelfs als het wordt verbouwd

Zijn er schitterende details in ons stationsgebouw te ontwaren.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen!