Instellingen

Donar beleeft in Den Helder opnieuw een lastige avond

Henry Caruso was op dreef namens Donar (archieffoto)
Henry Caruso was op dreef namens Donar (archieffoto) © JKBeeld
De basketballers van Donar draaien nog altijd stroef. De uitwedstrijd tegen Den Helder Suns werd weliswaar gewonnen, maar eenvoudig ging het niet (78-88).
De Groningers verloren in de competitie tot zaterdag al twee van de vier wedstrijden, en Europees werd afgelopen woensdag in eigen huis met grote cijfers verloren van London Lions (60-79). Coach Matthew Otten moest het in Den Helder ook nog eens doen zonder de geblesseerden Lotanna Nwogbo en Austin Luke.

Wedstrijdverloop

De Groningers hadden het gelijk al lastig in Den Helder. Na de eerste tien minuten spelen, stond het 19-18 voor de thuisploeg. Halverwege keek Donar tegen een achterstand van vijf punten aan (43-38). Na drie kwarten was er een lichte voorsprong voor de Groningers (63-67). In het laatste bedrijf nam Donar pas afstand.

Caruso en Addison op stoom

Henry Caruso (25 punten en 14 rebounds) was topscorer aan de kant van Donar. Marquis Addison maakte er 22. Amanze Egekeze was goed voor 17 punten namens de Groningers.

Bayreuth op bezoek

Dinsdagavond moet Donar weer flink aan de bak. Dan is het Duitse Medi Bayreuth te gast in MartiniPlaza voor de poulefase van de FIBA Europe Cup. Dat duel begint om 20.00 uur en is live te volgen via een stream van RTV Noord.