Live nabeschouwing: slordig FC Groningen speelt gelijk tegen Sparta

Suslov schermt de bal af namens FC Groningen voordat Mijnans erbij kan komen
Suslov schermt de bal af namens FC Groningen voordat Mijnans erbij kan komen © Orange Pictures
FC Groningen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen Sparta. De doelpuntenmakers in Rotterdam waren Ngonge en Smeets.
  • 90+4' Afgelopen. FC Groningen speelt met 1-1 gelijk tegen Sparta. Goals op naam van Ngonge en Smeets. Voor Sparta had er mee ingezeten, Groningen mag blij zijn met dit punt.
  • 90+1' Uitgelezen kans voor Sparta-invaller Emegha. Hij kopt helemaal vrijstaand naast. Groningen achterin helemaal de kluts kwijt.
  • 89' Mijnans neemt een vrije trap, heel gevaarlijk. Leeuwenburgh ziet de bal laat die nog van richting werd veranderd door de muur, maar redt knap met zijn voet.
  • 88' Postema en Daniël van Kaam komen nog in het veld bij FC Groningen voor Strand Larsen en Duarte.
  • 84' Langzaam maar zeker richting slotfase. Tweede helft ondermaats van FC Groningen, Sparta kan meer aanspraak maken op de winnende treffer.
  • 74' Ngonge is naar de kant gegaan. De doelpuntenmaker namens de FC wordt vervangen door Paulos Abraham. Komt er nog een winnaar in Rotterdam?
  • 65' Grote kansen weer voor Sparta. Suslov met een goede tackle net op tijd om Mijnans het scoren te beletten. Daarna een prima redding van Leeuwenburgh die een inzet van Abels pareert.
  • 64' De eerste wissel bij FC Groningen. Delaho Irandust komt in het veld. Hij vervangt de moegestreden en ongelukkig spelende Michael de Leeuw.
  • 62' Groningen slaagt er niet in om druk te krijgen op de verdediging van Sparta. Het regent slechte passes.
  • 53' El Hankouri krijgt een elleboog van Osman in zijn gezicht. Weer opgelapt. Gevaarlijk schot Smeets geblokt door Ngonge. Kasanwirjo haalt een inzet van Vriends van de lijn. Groningen onder druk.
  • 46' De tweede helft is begonnen. Geen wissels, dezelfde 22 spelers moeten het gaan doen.
  • 45+1' Het is rust in Rotterdam: 1-1. Nog een kans van Thy, zijn kopbal gaat net over. Ngonge zette FC Groningen op voorsprong, de gelijkmaker vijf minuten later kwam op naam van Smeets.
  • 33' Lang kan Groningen niet genieten van de voorsprong want Smeets maakt gelijk. Aanval over de linkerkant, nog net aangeraakt door Dankerlui. Valt daardoor voor de linker van Smeets die voor de 1-1 zorgt.
  • 28' De openingstreffer is voor FC Groningen en komt op naam van Ngonge. Goede aanval. Strakke voorzet komt vanaf links van El Hankouri, bereikt Ngonge die doel treft. Zijn vijfde van het seizoen: 0-1.
  • 26' Beide ploegen weten geen kansen af te dwingen. Aan het uitvak ligt het niet, want de bijna 550 meegereisde Groningen-fans blijven hun ploeg constant aanmoedigen.
  • 22' Vrije trap Sparta. Goed aangesneden, komt op het hoofd van Thy terecht die een meter over kopt.
  • 20' Duel inmiddels in balans. Iets meer balbezit nu voor FC Groningen. Sparta al enige tijd niet gevaarlijk voor het doel van Leeuwenburgh gezien.
  • 7' Leuke beginfase, nu ook de bezoekers in de aanval. Soepele combinatie over rechts, De Leeuw krijgt zijn voet niet goed tegen een voorzet. Corner getrapt door Suslov is een prooi voor doelman Okoye.
  • 5' De eerste gele kaart van de middag is voor Auassar. Gaat te hard door op Ngonge, terechte prent.
  • 1' Direct een enorme kans voor Sparta. Thy schiet in zeer kansrijke positie net naast. Corner die blijft staan ingeschoten door Smeets, nog net van richting veranderd. Furieus begin van de thuisploeg.