Ondermaats FC Groningen mag blij zijn met puntendeling tegen Sparta

Dankerlui zet de achtervolging in op Sparta speler Jans
Dankerlui zet de achtervolging in op Sparta speler Jans © Orange Pictures
FC Groningen heeft zondagmiddag in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. Met dit resultaat mochten de bezoekers hun handen dichtknijpen want de betere kansen waren voor de Spartanen. De doelpunten kwamen op naam van Ngonge en Smeets.
De ploeg van coach Danny Buijs kon geen moment overtuigen en mocht in de tweede helft blij zijn dat Kasanwirjo een bal van de lijn haalde. Vlak daarna was het doelman Leeuwenburgh die Abels van scoren wist af te houden. Groningen blijft in de onderste regionen van de Eredivisie vertoeven met nu zeven punten uit negen duels.

Goal Ngonge

Na een leuk begin zakte het duel na een dik kwartier spelen af naar een bedenkelijk niveau. Net toen dit zich leek door te zetten was het toch FC Groningen dat op voorsprong kwam na een prima aanval. Mo el Hankouri trok de bal in de 28e minuut strak voor vanaf de linkerkant. Ngonge twijfelde niet, haalde meteen uit en zorgde met zijn vijfde seizoenstreffer voor de openingstreffer.

Gelijkmaker Smeets

Lang konden de gasten niet genieten van deze goal want vijf minuten later was het alweer gelijk. Een identieke goal na een soepele aanval over links, namens Sparta afgemaakt door Smeets. Hiermee bereikten beide ploegen tevens de rust.

Sparta mist kansen

Na onderbreking werd het spel van FC Groningen steeds slordiger. Veel passes kwamen niet aan waardoor er geen druk ontstond op de defensie van de Rotterdammers. Sparta was een stuk dreigender, maar omdat verschillende goede kansen aan de thuisploeg niet besteed waren bleef het duel steken op een 1-1 gelijkspel.

Programma

FC Groningen staat zestiende in de eredivisie. Volgende week zondag is AZ de tegenstander van de groen-witten. Deze thuiswedstrijd in Euroborg begint om 20.00 uur.