Instellingen

Motorrijders uit Drenthe genieten van Groningse pannenkoeken

Het is niet het eerste waar je aan denkt bij stoere mannen in leren jacks op de motor. Maar waarom ook niet? Beetje poedersuiker erbij, spek en stroop, en ze genieten met volle teugen.
De motorrijders van M.C. Black Eagle Zwartemeer hebben vandaag een pannenkoekenrit. De pauze vindt plaats in Muntendam waar ze bij de familie Wollerich in de (warme) Biergarten pannenkoeken voorgeschoteld krijgen.

Groningen en Drenthe

Bij de motorclub van Zwartemeer rijden niet alleen maar Harley Davidson-modellen, maar ook BWM en Honda zijn van de partij. 'Hier maakt het niet uit waar je op rijdt, als je maar plezier hebt', lacht een motorrijder. De club gevestigd in Zwartemeer in Drenthe heeft niet alleen maar Drentse leden. 'Hier komen Groningers en Drenten en dat gaat tot nu toe altijd goed', lacht iemand.
Pannenkoeken bakken in Muntendam
Pannenkoeken bakken in Muntendam © RTV Noord

Een traditie van de motorclub

De pannenkoekenrit is een traditie van de club. 'In september begint de voorbereiding en we zijn al naar veel plekken geweest om pannenkoeken te eten, maar de laatste jaren komen we hier in Muntendam bij de familie Wollerich', vertelt een van de mannen. 'Hier kunnen we lekker even opwarmen voor we weer verder gaan.'
Pannenkoeken eten in de Biergarten
Pannenkoeken eten in de Biergarten © RTV Noord

Het motorseizoen

Het is de een na laatste rit van het seizoen. Dan gaat de motor weer in de stalling. 'Het was een nat seizoen, maar wij trekken ons van het weer niet zoveel aan.'
De laatste rondrit voor de Black Eagles uit Zwartemeer is er één waar naar uit wordt gekeken: de snertrit.
De rondrit vertrekt weer
De rondrit vertrekt weer © RTV Noord
De pauze van de motorrijders duurt niet lang, want de tocht gaat na een half uur weer verder door de provincie. Met de pannenkoek nog half in de mond wordt de rit vervolgd.
Dit en meer zie je terug in de aflevering van Expeditie Grunnen. Deze zie je zondagavond om 18.00 uur op RTV Noord.