Transavia neemt wintersportvluchten Eelde over van failliet Great Dane Airlines (update)

Een vliegtuig van Transavia.
Een vliegtuig van Transavia. © Jos Schuurman (FPS)
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia gaat de vluchten uitvoeren vanaf Groninger Airport Eelde naar wintersportgebieden op de grens van Noorwegen en Zweden.
De Groningse reisorganisator BBI Travel zat na het faillissement van de Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines met een probleem. De Denen zouden de wintersportvluchten van BBI gaan uitvoeren vanaf Eelde, maar de maatschappij ging failliet. 'Dat bericht kwam als donderslag bij heldere hemel. We hebben even geslikt, maar zijn daarna direct op zoek gegaan naar een oplossing', laat BBI Travel-directeur Henk van der Kooi weten.

Meer passagiers

Transavia, waar BBI Travel vaker zaken meedoet, neemt nu de vluchten over. De Nederlandse maatschappij vliegt met een groter vliegtuig (Boeing 737) , waardoor meer passagiers meekunnen. Van der Kooi: 'We zijn natuurlijk erg opgelucht. Transavia is een bekende en betrouwbare luchtvaartmaatschappij. Vanaf Schiphol vliegen onze passagiers al tien jaar met Transavia naar Noord-Europa.'
Tegelijkertijd worden de donderdagse vluchten, die gepland stonden, geschrapt. De op zondag geprogrammeerde vluchten gaan gewoon door. Hierbij wordt onderzocht of er ook nog passagiers op Schiphol aan boord kunnen. Over animo voor de wintervluchten naar Scandinavië heeft Van der Kooi niet te klagen. ‘De boekingen zijn gedurende de periode gewoon doorgegaan. We hebben nu bovendien meer capaciteit, want de toestellen zijn groter', aldus Van der Kooi.

Eerste vlucht

Op 19 december is de eerste vlucht vanaf Eelde naar Scandinavian Mountains Airport in het Zweedse Sälen.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van BBI Travel-directeur Henk van der Kooi.