Yoshua St. Juste over loting EK zaalvoetbal: 'Had erger gekund'

Yoshua St.Juste in het shirt van het Nederlands futsalteam
Yoshua St.Juste in het shirt van het Nederlands futsalteam © OrangePictures
Zaalvoetballer Yoshua St. Juste uit Marum ziet mogelijkheden voor het Nederlands zaalvoetbalteam tijdens het komende EK.
Oranje Futsal werd maandagavond bij de loting op de KNVB Campus in Zeist gekoppeld aan regerend wereld- en Europeeskampioen Portugal, Oekraïne en Wit-Rusland of Servië.
'We wisten vooraf dat we een zware loting zouden hebben. Het had erger gekund, vind ik. Ik zie zeker mogelijkheden. Het zijn zware tegenstanders, maar de nummer twee gaat ook door. Daar ligt de focus op', zegt St. Juste.

Niet in Martiniplaza

Eerder was al bekend dat het Nederlands zaalvoetbalteam geen enkele wedstrijd in Martiniplaza in Stad speelt, tot teleurstelling van St.Juste.
'Ik vind het persoonlijk enorm jammer. Heel veel bekenden zouden graag komen kijken, voor mij was het dan echt een thuiswedstrijd geweest. Het is niet anders'. De zaalvoetballers spelen de groepsduels in Amsterdam. Zevenvoudig Europees kampioen Spanje speelt wel in Groningen.

Blessureleed

St. Juste, jarenlang actief als speler van Leekster Eagles, speelt sinds dit seizoen bij Hovocubo uit Hoorn, waar hij eerder in zijn carrière ook speelde. De overgang van Leek naar Hoorn had te maken met het EK. 'In het coronajaar heb ik heel weinig kunnen spelen voor Leekster Eagles, dus was het voor mij reden om terug te gaan naar Hovocubo. Je speelt daar met een hogere intensiteit en dat is richting het EK cruciaal. Zeker na zo'n coronajaar.'
Ik zal er hard aan moeten trekken om erbij te zijn
Yoshua St. Juste - zaalvoetballer
Het is nog niet zeker of St. Juste deel uit maakt van de selectie voor het EK. De 30-jarige ervaren zaalvoetballer sukkelt de laatste tijd met blessures. 'Ervan uitgaan kun je nooit. We hebben veel sterke spelers en ik zal er hard aan moeten trekken om erbij te zijn. Als ik mezelf topfit kan krijgen, hoop ik dat ik mede dankzij mijn ervaring deel uit mag maken van de selectie. We spelen volgende maand een oefeninterland tegen Portugal. Ik hoop dat ik dan weer fit ben.'