Gevangenismuseum bleef maandag dicht: 'Er is geen horecapersoneel'

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen
Het Gevangenismuseum in Veenhuizen © ANP / Hollandse Hoogte / Frans Lemmens
Het Gevangenismuseum in Veenhuizen wilde maandag de deuren graag openen, maar bleef dicht. Na een drukke zomer kon directeur Peter Sluiter het eigenlijk niet meer vragen van het personeel.
'Afgelopen zomer hebben ze allemaal zeven dagen per week gewerkt, en dat zes weken achter elkaar. Dat ze dan nu zeggen: 'hoho, nu zijn wij aan de beurt' is niet onredelijk.' Dat schrijft RTV Drenthe.

Naast vakantie ook Museumkidsweek

Het is niet alleen herfstvakantie, maar ook Museumkidsweek. De week is in het leven geroepen om kinderen al op jonge leeftijd met musea in aanraking te brengen en het museum in Veenhuizen heeft voor die gelegenheid een speciaal programma opgesteld. Maar de week duurt door het personeelsgebrek een dagje korter dan anders.
'Dat is jammer, want normaal gesproken wil je in schoolvakanties juist op de maandag open zijn. Het is niet anders', verklaart Sluiter.
Extra personeel aantrekken was al geen optie in de zomerperiode en blijkt nu ook erg lastig. 'Als je een uitzendbureau belt, nemen ze nog net niet schaterlachend de telefoon op bij zo'n vraag. Er is gewoon geen horecapersoneel.'

Unesco-status

Het museum beleefde een drukke zomer, omdat er na toekenning van de Unesco-status aan de Koloniën van Weldadigheid een bezoekerspiek volgde.